WhatsApp

Blog GastroProfit

Jak sprawnie przeprowadzić catering?
Jak sprawnie przeprowadzić catering?
2019-01-07 14:34:00

Profesjonalizm jest widoczny nie tylko w przygotowaniu do pracy. Istotną rolę odgrywa także wyposażenie. Jeśli zamierzasz zajmować się cateringiem, postaw na najlepszy sprzęt. Dzięki temu serwowane przez Ciebie jedzenie będzie świetnie wyglądać i jeszcze ...

Więcej
Czym sugerować się przy wyborze pieca konwekcyjno-parowego?
Czym sugerować się przy wyborze pieca konwekcyjno-parowego?
2018-12-25 10:40:00

Piec konwekcyjno-parowy umożliwia przygotowywanie kilku rodzajów potraw w jednym czasie. Dzięki specjalnej technologii zapachy wydzielające się podczas obróbki termicznej nie przenikają się. Warto wyposażyć kuchnię w takie urządzenie, jeśli ...

Więcej
Kuchenka, piec czy rożna do kurczaków – w co zaopatrzyć restauracyjną kuchnię?
Kuchenka, piec czy rożna do kurczaków – w co zaopatrzyć restauracyjną kuchnię?
2018-12-18 10:35:00

Wyposażenie lokalu gastronomicznego zależy przede wszystkim od profilu działalności. Inaczej przyrządza się dania we włoskiej trattorii, a inaczej  potrawy serwowane w foodtrucku. Jedno jest pewne: niezależnie od rodzaju przyrządzanych potraw warto i...

Więcej
Dania z grilla – inspiracje
Dania z grilla – inspiracje
2018-12-12 13:23:00

Aromatyczne, wyraziste i zdrowe, bo z ograniczoną zawartością tłuszczu – dania z grilla znakomicie smakują i prezentują się wyjątkowo apetycznie. Warto mieć je w karcie dań i serwować niezależnie od pory roku.    Grillowana kiełbaska to sp...

Więcej
Propozycje deserów z bitą śmietaną
Propozycje deserów z bitą śmietaną
2018-12-02 13:30:00

Biała, lekka i łagodnie kremowa – bita śmietana to doskonały dodatek do ciast i deserów. Dzięki jego obecności przysmak staje się delikatny, a przy tym przyjemnie słodki. Przyrządzenie śmietanowego dressingu trwa krótką chwilę, o ile m...

Więcej
Noż elektryczny do kebaba - na co zwrócić uwagę?
Noż elektryczny do kebaba - na co zwrócić uwagę?
2018-11-30 13:59:00

Nóż do kebaba to jedno z podstawowych akcesoriów, bez których nie może się obejść żaden punkt gastronomiczny serwujący popularnego w naszym kraju kebaba. Ręczny nóż do kebabów posiada ostrze o długości 30-40 cm oraz ręko...

Więcej
Jak wybrać piec do pizzy dla małej pizzerii – 6 porad
Jak wybrać piec do pizzy dla małej pizzerii – 6 porad
2018-11-23 13:15:00

Wybór odpowiedniego pieca do wypiekania pizzy może sprawić spory problem, zwłaszcza gdy nie dysponujemy ustawnym lokalem i nie możemy pozwolić sobie na sprzęt o zbyt dużym gabarycie. Jak więc wybrać odpowiedni piec? Na co zwrócić uwagę podcz...

Więcej
8 niezbędnych akcesoriów dla Twojego baru
8 niezbędnych akcesoriów dla Twojego baru
2018-11-23 12:11:00

Barmańskie triki to interesująca forma rozrywki dla gości odwiedzających lokal. Klienci przywiązują wagę nie tylko do umiejętności, jakie posiadają osoby stojące za ladą. Liczy się również sprzęt, jakim dysponują. Barman nie tylko serwuje napoje. ...

Więcej
Czego nie wiesz o kebabie?
Czego nie wiesz o kebabie?
2018-11-11 12:28:00

Aromatyczne, dobrze wypieczone mięso, surówki i sosy – to kwintesencja potrawy, którą raczą się pracownicy biurowi, studenci i inni miłośnicy sycącego pożywienia, które można zjeść w przerwie między różnymi zajęciami. Keb...

Więcej
Co warto wiedzieć o syfonach do wody sodowej
Co warto wiedzieć o syfonach do wody sodowej
2018-11-04 13:39:00

Niewiele osób wie ani nawet nie zastanawia się nad istotą syfonu i jego pochodzeniem. Syfon wynalazek wywodzący się z Francji, z XIX wieku. Jest to butla o grubych ściankach, najczęściej wykonana ze szkła lub metalu, ze specjalnym zamknięciem. Po o...

Więcej