WhatsApp

Blog GastroProfit

Szatkownice do warzyw – przegląd
Szatkownice do warzyw – przegląd
2019-02-15 21:02:00

Każdy, kto kocha gotować, dobrze wie, jak przydatne mogą być narzędzia ułatwiające przygotowywanie posiłków. Szatkownice, bo o nich mowa, pozwolą w szybki i łatwy sposób urozmaicić każde danie plasterkami, kostkami czy słupkami warzyw. Na ry...

Więcej
Przegląd akcesoriów, których nie może zabraknąć w Twojej pizzerii
Przegląd akcesoriów, których nie może zabraknąć w Twojej pizzerii
2019-02-12 20:55:00

Pizza to nieodłączny element spotkań towarzyskich i „koło ratunkowe” dla osób, które mają niewiele czasu na gotowanie. Kochają ją niemal wszyscy – niezależnie od wieku, płci czy narodowości. Warto wprowadzić taką pozycję do...

Więcej
Organizacja miejsca pracy kluczem do sukcesu – rola blatu kuchennego
Organizacja miejsca pracy kluczem do sukcesu – rola blatu kuchennego
2019-02-08 20:47:00

Blat to „narzędzie” pracy kucharza oraz miejsce, w którym powstają potrawy serwowane w lokalu. Wybór blatu kuchennego z pewnością wpłynie na komfort gotowania i, co za tym idzie, na jakość dań. Dziś podpowiadamy, na co zwró...

Więcej
Na co zwrócić uwagę przy wyborze odzieży pracowniczej w gastronomii?
Na co zwrócić uwagę przy wyborze odzieży pracowniczej w gastronomii?
2019-02-06 20:37:00

Schludna, a przy tym komfortowa i praktyczna – taka powinna być odzież gastronomiczna. Uniform pracownika restauracji to istotny element składający się na wizerunek lokalu, dlatego warto poświęcić tej kwestii sporo uwagi. Czym kierować się przy wybo...

Więcej
Jakie meble wybrać do kuchni w restauracji?
Jakie meble wybrać do kuchni w restauracji?
2019-01-28 10:58:00

Trwałe, estetyczne, funkcjonalne i higienicznie czyste – takie powinny być meble znajdujące się w restauracyjnej kuchni. Każda z wymienionych cech jest równie ważna i występuje w przypadku mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej. Wybieraj...

Więcej
Sprawne sprzątanie w restauracji, czyli rola basenu gastronomicznego
Sprawne sprzątanie w restauracji, czyli rola basenu gastronomicznego
2019-01-21 11:51:00

Basen gastronomiczny przyda się w każdej kuchni, gdzie serwuje się dużą liczbę potraw dla wielu gości. Dzięki niemu można efektywnie sprzątać kuchnię – zarówno w ciągu dnia, jak i po zamknięciu lokalu.   Zmywarka czy basen gastronomiczny...

Więcej
Jakie sprzęty są niezbędne do wykonania idealnego kebaba?
Jakie sprzęty są niezbędne do wykonania idealnego kebaba?
2019-01-14 14:43:00

Aromatyczny, wyrazisty i sycący – taki jest prawdziwy kebab, który popularnością dorównuje pizzy, serwowanej w różnych zakątkach globu. Aby arabskie danie dobrze smakowało i zaspokajało oczekiwania najbardziej wymagających konsu...

Więcej
Jak sprawnie przeprowadzić catering?
Jak sprawnie przeprowadzić catering?
2019-01-07 14:34:00

Profesjonalizm jest widoczny nie tylko w przygotowaniu do pracy. Istotną rolę odgrywa także wyposażenie. Jeśli zamierzasz zajmować się cateringiem, postaw na najlepszy sprzęt. Dzięki temu serwowane przez Ciebie jedzenie będzie świetnie wyglądać i jeszcze ...

Więcej
Czym sugerować się przy wyborze pieca konwekcyjno-parowego?
Czym sugerować się przy wyborze pieca konwekcyjno-parowego?
2018-12-25 10:40:00

Piec konwekcyjno-parowy umożliwia przygotowywanie kilku rodzajów potraw w jednym czasie. Dzięki specjalnej technologii zapachy wydzielające się podczas obróbki termicznej nie przenikają się. Warto wyposażyć kuchnię w takie urządzenie, jeśli ...

Więcej
Kuchenka, piec czy rożna do kurczaków – w co zaopatrzyć restauracyjną kuchnię?
Kuchenka, piec czy rożna do kurczaków – w co zaopatrzyć restauracyjną kuchnię?
2018-12-18 10:35:00

Wyposażenie lokalu gastronomicznego zależy przede wszystkim od profilu działalności. Inaczej przyrządza się dania we włoskiej trattorii, a inaczej  potrawy serwowane w foodtrucku. Jedno jest pewne: niezależnie od rodzaju przyrządzanych potraw warto i...

Więcej