WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Blog GastroProfit

Propozycje na smaczne gofry oraz naleśniki, które możesz zaserwować w swoim lokalu
Propozycje na smaczne gofry oraz naleśniki, które możesz zaserwować w swoim lokalu
2018-04-23 13:51:00

Świetną propozycją na smaczny posiłek, który przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym, będzie pyszny gofr podany z owocami lub naleśniki zaserwowane na słono lub na słodko. Oto nasze propozycje: Klasyczne gofry na sucho, z cukrem...

Więcej
Torby podgrzewane – zadbaj o klientów zimową porą… i nie tylko
Torby podgrzewane – zadbaj o klientów zimową porą… i nie tylko
2018-04-22 12:50:00

Każdy klient lokalu gastronomicznego chce, by potrawy, które zamówił z dowozem, dotarły do niego odpowiednio ciepłe, a nawet gorące. Zimna pizza z zastygłym serem nie jest tym, o czym marzy osoba zamawiająca jedzenie w chłodny jesienny lub z...

Więcej
Blendery barowe - przegląd
Blendery barowe - przegląd
2018-04-06 11:32:00

Blendery dostępne w ofercie naszego sklepu sprawdzą się m.in. w profesjonalnych barach serwujących kolorowe drinki, w kawiarniach oraz restauracjach oferujących klientom słodkie desery czy zdrowe koktajle stworzone z owoców i/lub warzyw. Urządzenie...

Więcej
Sekrety przygotowania kurczaka z rożna
Sekrety przygotowania kurczaka z rożna
2018-04-03 13:26:00

Złocista, chrupiąca skórka i białe, soczyste mięso – kurczak z rożna wygląda pięknie i smakuje wybornie, co sprawia, że stanowi prawdziwą ucztę dla zmysłów. Sekret niepowtarzalnego smaku i aromatu tkwi w jakości. Przejawia się ona w do...

Więcej
6 sprawdzonych potraw wielkanocnych, które możesz zaserwować w swoim lokalu
6 sprawdzonych potraw wielkanocnych, które możesz zaserwować w swoim lokalu
2018-03-30 12:41:00

Wielkanoc wymaga specjalnej oprawy gastronomicznej. W tych dniach wypada wrócić do potraw tradycyjnych, tych z dzieciństwa. Dania te sprawdzą się na imprezach firmowych, ale mogą być również serwowane w ramach MENU wielkanocnego. HIT NR 1 Ka...

Więcej
Creme brulee – jak prawidłowo przyrządzić deser?
Creme brulee – jak prawidłowo przyrządzić deser?
2018-03-27 13:48:00

Deser to smakowita kropka nad „i”, wielki finał obiadu i rozkosz dla podniebienia. Przyjemne doznania estetyczne i smakowe występują jednak tylko dzięki kunsztowi i odpowiedniemu przygotowaniu technicznemu kucharza / cukiernika. Duże znaczenie...

Więcej
Garnki gastronomiczne – jak wybrać?
Garnki gastronomiczne – jak wybrać?
2018-03-26 11:14:00

Podczas wyboru idealnego sprzętu do gotowania, warto zwrócić uwagę na materiały z których są one wykonane. Garnki wyprodukowane z najwyższej jakości stali będą trwałe i sprawdzą się w trudnych warunkach profesjonalnej kuchni gastronomicznej....

Więcej
Meble ze stali nierdzewnej – dlaczego są najlepszym wyborem?
Meble ze stali nierdzewnej – dlaczego są najlepszym wyborem?
2018-03-11 11:41:00

Trwałe, estetyczne i funkcjonalne – meble ze stali nierdzewnej to idealny wybór do kuchni w restauracji, barze i innej profesjonalnej gastronomii. Dzięki nim posiłki mogą być przyrządzane w komfortowych i higienicznych warunkach. Idealne meb...

Więcej
Termosy do transportu żywności – wybierz najlepszy!
Termosy do transportu żywności – wybierz najlepszy!
2018-03-02 14:36:00

Ważne, by posiłki, które najlepiej smakują na ciepło (lub zimno), zachowały odpowiednią temperaturę podczas transportu i dotarły w określone miejsce, nie tracąc wybornego smaku i cudownego aromatu. Troska o jakość to jeden z kluczowych priorytet&oa...

Więcej
Dania kuchni włoskiej – o czym trzeba pamiętać przy ich przygotowywaniu?
Dania kuchni włoskiej – o czym trzeba pamiętać przy ich przygotowywaniu?
2018-03-01 13:40:00

Niepowtarzalna atmosfera włoskich knajpek, które tętnią życiem i roztaczają wokół zapach ciasta drożdżowego i oliwy, działa na klientów jak magnes. Dla lepszego efektu warto poznać tajniki przyrządzania potraw, których smak koj...

Więcej