WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Blog GastroProfit

Jakie meble wybrać do kuchni w restauracji?
Jakie meble wybrać do kuchni w restauracji?
2019-01-28 10:58:00

Trwałe, estetyczne, funkcjonalne i higienicznie czyste – takie powinny być meble znajdujące się w restauracyjnej kuchni. Każda z wymienionych cech jest równie ważna i występuje w przypadku mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej. Wybieraj...

Więcej
Sprawne sprzątanie w restauracji, czyli rola basenu gastronomicznego
Sprawne sprzątanie w restauracji, czyli rola basenu gastronomicznego
2019-01-21 11:51:00

Basen gastronomiczny przyda się w każdej kuchni, gdzie serwuje się dużą liczbę potraw dla wielu gości. Dzięki niemu można efektywnie sprzątać kuchnię – zarówno w ciągu dnia, jak i po zamknięciu lokalu.   Zmywarka czy basen gastronomiczny...

Więcej
Jakie sprzęty są niezbędne do wykonania idealnego kebaba?
Jakie sprzęty są niezbędne do wykonania idealnego kebaba?
2019-01-14 14:43:00

Aromatyczny, wyrazisty i sycący – taki jest prawdziwy kebab, który popularnością dorównuje pizzy, serwowanej w różnych zakątkach globu. Aby arabskie danie dobrze smakowało i zaspokajało oczekiwania najbardziej wymagających konsu...

Więcej
Jak sprawnie przeprowadzić catering?
Jak sprawnie przeprowadzić catering?
2019-01-07 14:34:00

Profesjonalizm jest widoczny nie tylko w przygotowaniu do pracy. Istotną rolę odgrywa także wyposażenie. Jeśli zamierzasz zajmować się cateringiem, postaw na najlepszy sprzęt. Dzięki temu serwowane przez Ciebie jedzenie będzie świetnie wyglądać i jeszcze ...

Więcej
Czym sugerować się przy wyborze pieca konwekcyjno-parowego?
Czym sugerować się przy wyborze pieca konwekcyjno-parowego?
2018-12-25 10:40:00

Piec konwekcyjno-parowy umożliwia przygotowywanie kilku rodzajów potraw w jednym czasie. Dzięki specjalnej technologii zapachy wydzielające się podczas obróbki termicznej nie przenikają się. Warto wyposażyć kuchnię w takie urządzenie, jeśli ...

Więcej
Kuchenka, piec czy rożna do kurczaków – w co zaopatrzyć restauracyjną kuchnię?
Kuchenka, piec czy rożna do kurczaków – w co zaopatrzyć restauracyjną kuchnię?
2018-12-18 10:35:00

Wyposażenie lokalu gastronomicznego zależy przede wszystkim od profilu działalności. Inaczej przyrządza się dania we włoskiej trattorii, a inaczej  potrawy serwowane w foodtrucku. Jedno jest pewne: niezależnie od rodzaju przyrządzanych potraw warto i...

Więcej
Dania z grilla – inspiracje
Dania z grilla – inspiracje
2018-12-12 13:23:00

Aromatyczne, wyraziste i zdrowe, bo z ograniczoną zawartością tłuszczu – dania z grilla znakomicie smakują i prezentują się wyjątkowo apetycznie. Warto mieć je w karcie dań i serwować niezależnie od pory roku.    Grillowana kiełbaska to sp...

Więcej
Propozycje deserów z bitą śmietaną
Propozycje deserów z bitą śmietaną
2018-12-02 13:30:00

Biała, lekka i łagodnie kremowa – bita śmietana to doskonały dodatek do ciast i deserów. Dzięki jego obecności przysmak staje się delikatny, a przy tym przyjemnie słodki. Przyrządzenie śmietanowego dressingu trwa krótką chwilę, o ile m...

Więcej
Noż elektryczny do kebaba - na co zwrócić uwagę?
Noż elektryczny do kebaba - na co zwrócić uwagę?
2018-11-30 13:59:00

Nóż do kebaba to jedno z podstawowych akcesoriów, bez których nie może się obejść żaden punkt gastronomiczny serwujący popularnego w naszym kraju kebaba. Ręczny nóż do kebabów posiada ostrze o długości 30-40 cm oraz ręko...

Więcej
Jak wybrać piec do pizzy dla małej pizzerii – 6 porad
Jak wybrać piec do pizzy dla małej pizzerii – 6 porad
2018-11-23 13:15:00

Wybór odpowiedniego pieca do wypiekania pizzy może sprawić spory problem, zwłaszcza gdy nie dysponujemy ustawnym lokalem i nie możemy pozwolić sobie na sprzęt o zbyt dużym gabarycie. Jak więc wybrać odpowiedni piec? Na co zwrócić uwagę podcz...

Więcej