Telefon: 12 307 11 81 | e-mail: sklep@gastroprofit.pl

Maszynki do mielenia mięsa

Sortuj według:

Wilk do mięsa przemysłowy

Wilk do mięsa to profesjonalna nazwa urządzenia służącego do mielenia mięsa. Jest to jedno z niezbędnych urządzeń stosowanych w każdej gałęzi branży gastronomicznej i sklepach mięsnych. Szeroki wybór urządzeń różniących się mocą, wydajnością i wielkością sprawia, że dobór odpowiedniego urządzenia wymaga precyzyjnego określenia zapotrzebowania.
Podstawowym parametrem, którym należy kierować się przy wyborze urządzenia jest jego wydajność, najczęściej podawana w kilogramach na godzinę. Jeśli maszynka do mielenia mięsa ma być wykorzystywana w niewielkim punkcie gastronomicznym lub sklepie mięsnym, w zupełności wystarczy urządzenie o wydajności 100 kg – 200 kg na godzinę. Jeśli jednak urządzenie ma pracować w dużej restauracji, hotelu czy zakładzie przetwórczym, odpowiedni będzie wilk do mięsa przemysłowy, czyli taki, który ma dużą wydajność, sięgającą 300 kg na godzinę i więcej. Większość modeli maszyn do mielenia mięsa pozwala na stosowanie sitek o różnej średnicy oczka, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie charakterystyki pracy urządzenie do aktualnych potrzeb. W naszej ofercie znajdują się wilki do mięsa z systemem UNGER, którego specyfikacja polega na mieleniu mięsa w dwóch etapach. Wstępne krojenie najpierw poprzez szarpak i sitko o dużej średnicy oczka, a docelowy efekt uzyskuje się za pomocą drugiego sitka o mniejszej średnicy oczka. To rozwiązanie cieszy się rosnącą popularnością ze względu na bardzo wysoką jakość mielenia produktów i oszczędność czasu. Wilk do mięsa przemysłowy powinien być wyposażony w bieg wsteczny, tak zwany rewers, pozwalający na odblokowanie silnika w przypadku jego zacięcia się na kości, której urządzenie nie dało rady zmielić. Profesjonalna maszynka do mięsa posiada przekładnię pracującą w kąpieli olejowej, dzięki czemu urządzenie pracuje cicho. Niektóre urządzenia o dużej wydajności pozwalają na pracę ciągłą. Elementy mające bezpośredni kontakt z żywnością, czyli korpus, lej załadowczy czy pojemnik na mięso powinny być wykonane ze stali nierdzewnej, natomiast wałek ślimakowy jest najczęściej wykonany z bardzo wytrzymałego stopu aluminium. Do wielu urządzeń można dokupić akcesoria dodatkowe, takie jak lejek do nadziewania kiełbas czy przystawka do szatkowania warzyw. Duży wybór profesjonalnych maszynek do mielenia mięsa w najlepszych cenach znajduje się w sklepie GastroProfit.

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni