WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604
Brak w magazynie

Piec do beztłuszczowego smażenia frytek i nugetsów Hendi 223048

Kod: 223048
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
28896.57
28896.57
27451.74 27451.74 cena z kodem: HEN5
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
  • Mały, kompaktowy piecyk przeznaczony do pieczenia różnego rodzaju gotowych produktów mrożonych
  • Idealny na stację benzynową, stadion, do baru, restauracji, hotelu, kina czy przyczepy gastronomicznej
  • Dzięki opatentowanemu systemowi cyrkulacji powietrza skraca się czas pieczenia o 50% w porównaniu ze standardowymi piecami
  • Wysoka wydajność: do 7,5 kg frytek na godzinę

ZALETY:

  • Przygotowanie zdrowszych posiłków
  • Redukcja wysokich kosztów związanych z zakupem frytury i jej utylizacji
  • Nie wymaga stosowania frytury, ani żadnego innego tłuszczu

PARAMETRY:

  • Możliwość zaprogramowania 99 programów, po 4 kroki każdy
  • Port USB do wgrywania i sczytywania ustawionych programów na kolejne maszyny
  • Sterowanie elektroniczne z dwoma wyświetlaczami cyfrowymi (temperatury i czasu pracy)
  • Program nagrzewania wstępnego komory
  • Oświetlenie halogenowe
  • Przeszklone drzwi
  • W standardzie dwa kosze wewnętrzne (223055) na żywność, wykonane ze stali nierdzewnej
  • Dwa demontowalne uchwyty na kosz wewnętrzny
  • Nie wymaga specjalnej wentylacji ani okapu ze względu na opatentowany system kondensacji
  • Automatyczna praca - nie ma potrzeby stałego monitorowania personelu i usuwania odpadów olejowych
  • Łatwe czyszczenie - wszystkie wewnętrzne elementy można łatwo wyjąć i umieścić w zmywarce
  • Wymagane podłączenie do wody i kanalizacji
  • Do wyboru aż 5 rodzajów obrotu kosza:

1 - brak obrotów
2 - obroty ciągłe (bez przerw)
3 - obrót 18 s, przerwa 54 s
4 - obrót 36 s, przerwa 36 s
5 - obrót 54 s, przerwa 18 s

DANE TECHNICZNE:

  • Zasilanie: 230 V
  • Moc: 3500 W
  • Wymiary (mm): 700x660x(H)402

PODSUMOWANIE:

  • Ogromna oszczędność kosztów
  • Szybkość i wygoda
  • Nie wymaga zakupu i utylizacji frytury
  • Można stosować wszędzie tam gdzie nie można użyć standardowej frytownicy
  • Smażenie bez tłuszczu
  • Smażenie bez zapachu
  • Standaryzacja jakości
  • Szybkie przygotowanie potrawy
  • Nie wymaga stałego nadzoru personelu
Parametry:
Wymiary (mm)::
700x660x(H)402
Moc:
3500 W
Napięcie:
230 V

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: