WhatsApp

Sprzęt do sous-vide, gotowanie w próżni

Liczba produktów: 23

Gastroprofit.pl oferuje szeroką gamę sprzętu do sous-vide, który jest niezbędnym wyposażeniem w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych, restauracjach oraz hotelach. Sous-vide to technika gotowania, która polega na gotowaniu potraw w hermetycznie zamkniętych woreczkach próżniowych w wodzie o niskiej temperaturze przez długi czas, co zapewnia soczystość i pełnię smaku potraw. Dzięki nowoczesnym urządzeniom sous-vide, takim jak cyrkulatory, podgrzewacze wody oraz woreczki próżniowe, nasze urządzenia umożliwiają precyzyjne kontrolowanie temperatury i wielofunkcyjność, co pozwala na przygotowanie idealnie ugotowanych dań.

Kategorie
Filtruj
Worki do pakowarki próżniowej 20x30 | moletowane | 100 sztuk | HENDI
Worki do pakowarki próżniowej 20x30 | moletowane | 100 sztuk | HENDI
Produkt niedostępny
 
Worki do pakowarki listwowej 4 rolki 300x6000 mm HENDI | HENDI
Produkt niedostępny
 
Worki do pakowarki próżniowej 20x30 | moletowane | 200 sztuk | HENDI
Worki do pakowarki próżniowej 20x30 | moletowane | 200 sztuk | HENDI
Produkt niedostępny
 
Worki do pakowarki próżniowej 20x30 | moletowane | 500 sztuk | HENDI
Worki do pakowarki próżniowej 20x30 | moletowane | 500 sztuk | HENDI
Produkt niedostępny
 
Worki próżniowe 15x25 moletowane | 200 szt. | HENDI
Produkt niedostępny
 
Worki do pakowarki listwowej 12 metrów HENDI | HENDI
-5%
Produkt niedostępny
 
44,94 zł netto 47,15 zł 55,28 zł brutto
55,28 zł brutto 58,00 zł
Worki do pakowarki próżniowej moletowane 250x350 mm - 200 szt. | HENDI
Produkt niedostępny
 
Worki próżniowe 15x25 moletowane | 500 szt. | HENDI
Produkt niedostępny
 
120,62 zł netto 148,36 zł brutto
Worki do pakowarki próżniowej moletowane 250x350 mm - 500 szt. | HENDI
Produkt niedostępny
 
Cyrkulator Zanurzeniowy do Sous Vide 30L Hendi 221129
Cyrkulator Zanurzeniowy do Sous Vide 30L Hendi 221129
Produkt niedostępny
 
390,85 zł netto 480,74 zł brutto
Worki do pakowarki listwowej 10 rolek 300x6000 mm HENDI | HENDI
Produkt niedostępny
 
Worki do pakowarki próżniowej moletowane 150x400 mm - 500 szt. | HENDI
Produkt niedostępny
 

Gotowanie próżniowe Sous-vide

Nowoczesna kuchnia, starająca się odpowiedzieć na potrzeby gości restauracyjnych i zaproponować im coś wyjątkowego, czego nie mieli okazji skosztować nigdy wcześniej, często sięga po mniej znane, nietuzinkowe sposoby przygotowywania potraw. Jedną z nich jest bez wątpienia metoda gotowania próżniowego Sous-vide. Jest to wyjątkowy sposób gotowania składników, który zyskał sławę w drugiej połowie XX wieku. Na czym polega Sous-vide i co jest w tym rodzaju przygotowywania dań tak wyjątkowego? Pierwszym etapem przygotowania żywności jest jej próżniowe zapakowanie w worek. Następnym krokiem do uzyskania końcowej formy naszej potrawy jest umieszczenie jej w worku w kąpieli wodnej lub parowej. Sztuka gotowania Sous-vide polega na tym, aby utrzymywać odpowiednią temperaturę wody na poziomie niższym niż przy standardowym gotowaniu. Żywność gotowana jest też znacznie dłużej niż w przypadku tradycyjnego gotowania, ponieważ czas ten może sięgać nawet kilkudziesięciu godzin. W ten sposób można przygotowywać różne rodzaje mięsa, ryb, a także warzywa. Przykładowo, idealną temperaturą dla wołowiny jest przedział 58-60 stopni Celsjusza. Co zyskujemy, wykorzystując gotowanie metodą Sous-vide? Składniki zachowują swój naturalny aromat, dochodzi do ich mniejszej redukcji niż przy zwykłym gotowaniu, zachowują witaminy i mikroelementy, a także nie zachodzi konieczność używania tak dużej ilości przypraw oraz ziół. Każdy, kto próbował dania przygotowywanego tą metodą, wie, że uzyskanego w ten sposób aromatu nie da się porównać z niczym innym i osiągnąć w żaden inny sposób. Czego potrzebujesz do tego, aby móc skorzystać z gotowania próżniowego w swoim lokalu? Przede wszystkim potrzebny będzie sprzęt do Sous-vide oraz worki. Wszystko to odnajdziesz w ofercie naszego sklepu internetowego.

Sprzęt i worki do Sous-vide

W naszej ofercie odnajdziesz wszystko, czego możesz potrzebować, aby móc w swoim lokalu serwować dania przyrządzone metodą gotowania próżniowego. Oferujemy sprzęt oraz akcesoria takie, jak worki do Sous-vide. Znajdziesz u nas m.in. worki próżniowe moletowane, worki do pakowarki próżniowej oraz akcesoria do cyrkulatorów próżniowych. Zapewniamy najwyższą jakość oferowanych produktów, ponieważ jest to wyposażenie od tak renomowanych i cenionych producentów, jak np. Hendi i Yato. Dzięki temu możesz w naszym sklepie internetowym wyposażyć swoją restaurację nie tylko w urządzenia, które umożliwią Ci skorzystanie z tej wyjątkowej metody obróbki termicznej składników spożywczych, ale też we wszelkiego rodzaju akcesoria, których będziesz potrzebować, aby obsłużyć klientów lokalu.

Wyjątkowe smaki w Twojej restauracji

Już teraz wyjątkowe smaki, jakie można osiągnąć dzięki gotowaniu próżniowemu, są w zasięgu Twoim i Twojego lokalu gastronomicznego. Wybierz sprzęt do Sous-vide, worki oraz inne akcesoria, dzięki którym Twoi klienci będą mogli skosztować nietuzinkowo przyrządzonych, aromatycznych dań. Sprawdź nasz asortyment i wybierz, czego potrzebuje Twój lokal.