WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Porady gastronomiczne

Gofry i naleśniki w miejscowościach turystycznych - jak je sprzedawać?
Gofry i naleśniki w miejscowościach turystycznych - jak je sprzedawać?
2022-05-20 12:00:00

Jednym z najlepszych pomysłów na rozkręcenie lokalu gastronomicznego w okresie letnim jest wprowadzenie do oferty gofrów i naleśników. Przebywający nad morzem, jeziorem i w górach turyści (szczególnie ci młodsi) wprost p...

Więcej
Bar typu fast food – abc
Bar typu fast food – abc
2022-04-11 12:00:00

Mała gastronomia rządzi się odrębnymi prawami. Często niewielkie lokale gastronomiczne działają jedynie sezonowo, a przez to nie ma potrzeby budowania ogromnego zaplecza i inwestowania w drogie, zaawansowane technologicznie sprzęty. W barach typu fast foo...

Więcej
Wyposażenie lodziarni – abc
Wyposażenie lodziarni – abc
2022-03-30 12:00:00

Kiedy tylko robi się ciepło, lodziarnie w dużych miastach i miasteczkach szeroko otwierają swoje podwoje dla spragnionych tych słodkich przysmaków dorosłych i dzieci. Nie trzeba już się po nie ustawiać w długich kolejkach do cukierni, bo dzięki pro...

Więcej
Trendy w branży gastronomicznej w 2022 roku
Trendy w branży gastronomicznej w 2022 roku
2022-02-18 12:00:00

Gastronomia to jedna z tych branż, na podstawie funkcjonowania których można zaobserwować zmiany w stylu życia i preferencjach konsumentów. Czasami owe zmiany następują w sposób naturalny, a czasami zdeterminowane są przez inne czynni...

Więcej
Przekąski - jak zaserwować je w lokalu gastronomicznym?
Przekąski - jak zaserwować je w lokalu gastronomicznym?
2022-01-21 12:00:00

Nie będzie specjalnym odkryciem, kiedy powiemy, że prezentacja potraw w restauracji ma ogromne znaczenie. Je się przecież oczami. Nawet najsmaczniejsza i najbardziej wyszukana potrawa dużo straci w oczach i kubkach smakowych odbiorcy, jeśli będzie podana ...

Więcej