• Kategorie
  • Parametry
  • Stoły do pizzy

Stoły do pizzy

Stół chłodniczy do pizzy to urządzenie chłodnicze przydatne zarówno w małej jak i dużej gastronomii. Jest jednym z podstawowych urządzeń w pizzerii lub restauracji mającej w menu świeżą pizzę. Stół do pizzy upraszcza i porządkuje pracę pizzera, dzięki czemu może przygotować pyszne ciasto w krótkim czasie. Stoły do pizzy posiadają duży blat roboczy, wykonany z granitu lub ze stali nierdzewnej, komory chłodnicze pod blatem roboczym oraz nadstawkę chłodniczą za blatem lub w niektórych, zwłaszcza dużych stołach, nad blatem roboczym. Główną funkcjonalnością urządzenia jest wygoda pracy personelu, który posiada wszystkie niezbędne składniki do przygotowania pizzy w zasięgu stanowiska pracy. I tak na przykład w komorze chłodniczej pod blatem można przechowywać ciasto, na blacie można je rozwałkować i uformować, a następnie korzystając z półproduktów znajdujących się w nadstawce przygotować pizzę, gotową do pieczenia w piecu.

Stół do pizzy - praktyczne rozwiązanie

Stoły chłodnicze do pizzerii są urządzeniami chłodniczymi elektrycznymi, gwarantującymi utrzymywanie temperatury najczęściej w zakresie od +2 do +8 stopni Celsjusza. Czynnikiem chłodzącym jest z reguły R134a. Moc popularnych urządzeń wynosi 250 W – 300 W, a źródłem zasilania jest zwykłe gniazdko 230 V. Stoły do pizzy dzielimy na 2-drzwiowe i 3-drzwiowe w zależności od szerokości urządzenia. Komory mają pojemność około 300l-400l, są wyposażone w prowadnice do półek oraz najczęściej jedną półkę na każdą komorę w standardzie. W przypadku większych urządzeń, nadstawka chłodnicza na stole może być traktowana jako dodatkowe urządzenie o pojemności od kilku do nawet kilkunastu pojemników GN w zależności od modelu. W naszej ofercie znajduje się duży wybór stołów do pizzy z atestem dopuszczającym je do kontaktu z żywnością. Zapewniamy wysoką jakość urządzeń, dogodne warunki finansowania zakupu, a przede wszystkim fachowe doradztwo przy doborze odpowiedniego stołu do pizzy.