• Kategorie
  • Parametry
  • Stoły do pizzy

Stół chłodniczy do pizzy to urządzenie chłodnicze przydatne zarówno w małej jak i dużej gastronomii. Jest jednym z podstawowych urządzeń w pizzerii lub restauracji mającej w menu świeżą pizzę. Stół do pizzy upraszcza i porządkuje pracę pizzera, dzięki czemu może przygotować pyszne ciasto w krótkim czasie. Stoły do pizzyposiadają duży blat roboczy, wykonany z granitu lub ze stali nierdzewnej, komory chłodnicze pod blatem roboczym oraz nadstawkę chłodniczą za blatem lub w niektórych, zwłaszcza dużych stołach, nad blatem roboczym. Główną funkcjonalnością urządzenia jest wygoda pracy personelu, który posiada wszystkie niezbędne składniki do przygotowania pizzy w zasięgu stanowiska pracy. I tak na przykład w komorze chłodniczej pod blatem można przechowywać ciasto, na blacie można je rozwałkować i uformować, a następnie korzystając z półproduktów znajdujących się w nadstawce przygotować pizzę, gotową do pieczenia w piecu.