• Kategorie
  • Parametry
  • Grzewcze

W tej kategorii znajduje się bardzo szeroki asortyment urządzeń o charakterze grzewczym. W ofercie naszego sklepu znajdują się dziesiątki propozycji, które pozwolą na skuteczne pieczenie, gotowanie, grillowanie oraz inne czynności obróbki termicznej jedzenia. Wszystkie produkty zostały wykonane z materiałów wysokiej jakości oraz zaprojektowane tak, aby pozwalały na stworzenie wysokiej jakości usług w każdym punkcie o charakterze gastronomicznym.

Profesjonalne urządzenia grzewcze do kuchni -  jakie mamy w ofercie?

Asortyment sklepu gastroprofit.pl oferuje szereg nowoczesnych i skutecznych rozwiązań grzewczych. Mogą one być stosowane w niezliczonej liczbie sytuacji. Są to m.in:

  • Profesjonalne kuchnie gazowe połączone z piekarnikami. Urządzenia mogą mieć różną liczbę palników, które umożliwią jednoczesne gotowanie wielu potraw nawet w dużych naczyniach. Kuchnie mają od dwóch do nawet 10 palników! Urządzenia dostępne są w wersji z piekarnikiem oraz jako samodzielne kuchenki do ustawienia na szafkach lub podstawkach ze stali nierdzewnej.
  • Piece konwekcyjno-parowe do profesjonalnych kuchni
  • Frytownice elektryczne o różnych pojemnościach oleju, które mogą mieć więcej niż jedną komorę do smażenia. Urządzenia są dostępne w małych i mobilnych wersjach jak też w większych kompletach połączonych z meblami ze stali nierdzewnej
  • Grille kontaktowe, idealne do panini, kanapek, tostów oraz tortilli i innych opiekanych produktów
  • Urządzenia do gotowania ryżu, które zapewniają jego miękkość oraz sypkość
  • Gofrownice do cukierni, lodziarni i restauracji
  • Opiekacze do profesjonalnych punktów typu kebab, opiekacze do zapiekanek w wersjach jedno lub kilku poziomowych
  • Kuchenki mikrofalowe, kuchenki indukcyjne w wersjach mobilnych
  • Naleśnikarki do dużych i profesjonalnych naleśników, płyty grillowe do restauracji i punktów fast food, salamandry
  • Grille ogrodowe, Patelnie elektryczne, Piece piekarnicze, warniki do makaronu, grille gazowe

Oraz wiele innych przydatnych urządzeń i akcesoriów grzewczych pozwalających stworzyć profesjonalną kuchnię, w której szybko i łatwo przygotowywane są potrawy z całego świata!

Jak dobrać urządzenie elektryczne do kuchni w profesjonalnym lokalu? 

Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na wielkość naszej kuchni oraz menu restauracji. Kuchnia w profesjonalnej restauracji powinna zawierać podstawowe urządzenia grzewcze pozwalające na obróbkę wybranych potraw. 

Lokal serwujący tradycyjną kuchnię powinien zostać wyposażony piekarnik gazowy lub piec konwekcyjno-parowy oraz kuchenkę gazową lub indukcyjną. Takie elementy pozwolą na ugotowanie dań takich jak zupy, sosy oraz pieczone mięsa, zapiekanki, ryby i inne klasyczne dania.

Jeżeli dodatkowo chcemy serwować frytki lub inne dania smażone w głębokim tłuszczu - warto zdecydować się na frytownicę, która pozwoli na przyrządzenie wielu dań w szybki sposób. W przypadku przyrządzania wielu przystawek na bazie warzyw i serów pomocne mogą okazać się opiekacze do zapiekanek lub salamandry. To właśnie takie urządzenia pozwolą na apetyczne przypieczenie górnej części naszego dania.

Rozważając otwarcie pizzerii należy oczywiście zainwestować w profesjonalny piec do pizzy. Lokal z kebabem nie obędzie się bez opiekacza do mięsa. Szybki bar z grillowanymi kanapkami powinien zostać zaopatrzony w grill kontaktowy. Naleśnikarnia natomiast potrzebuje dużej patelni lub profesjonalnej naleśnikarki. 

W naszym sklepie znajdują się wszystkie urządzenia, które powinny znaleźć się w funkcjonalnej kuchni restauracyjnej.