• Kategorie
  • Parametry
  • Taborety

Szerokie zastosowanie w profesjonalnej gastronomii sprawia, że taborety gazowe są bardzo popularnym rodzajem urządzeń. Wyróżniamy taborety elektryczne oraz taborety gazowe. Taboret z palnikiem gazowym to najpopularniejszy rodzaj tego sprzętu gastronomicznego. Dzięki możliwości podłączenia do butli z gazem, możliwe jest używanie takiego urządzenia podczas imprez cateringowych oraz wszędzie tam, gdzie występuje problem z podłączeniem taboretu elektrycznego. Taboret gazowy to urządzenie o dużej mocy grzewczej, umożliwiającej szybkie gotowanie potraw w bardzo dużych naczyniach (garnkach). Taki rodzaj urządzenia jest odpowiedni to podgrzewania garnków o pojemności sięgającej nawet 100l. Taboret z palnikiem gazowym to niedrogie urządzenie, którego eksploatacja jest tańsza w porównaniu z taboretem elektrycznym. Wyróżniamy taborety 1-palnikowe (1-płytowe w przypadku taboretów elektrycznych) oraz taborety gazowe 2-palnikowe (podwójne gazowe) lub 2-płytowe w przypadku urządzeń elektrycznych. Taboret elektryczny ma z kolei tą zaletę, że podpięty do źródła energii elektrycznej nie wymaga od obsługi praktycznie żadnego zaangażowania związanego z eksploatacją.
Szeroki wybór profesjonalnych taboretów gastronomicznych znajdą Państwo w GastroProfit.pl