• Kategorie
  • Parametry
  • Roboty wielofunkcyjne

Robot gastronomiczny - wielofunkcyjny  - nieoceniony pomocnik kucharza

Nawet najlepszy i profesjonalny kucharz potrzebuje pewnego i solidnego pomocnika, który sprawi, że jego praca stanie się bardziej wydajna, a efekt końcowy w postaci pysznego dania, zadowoli nawet najbardziej wybrednych gości. W tym celu powstała grupa urządzeń popularnie nazywanych robotami wielofunkcyjnymi. Dzięki nim mając jedno urządzenie, jesteśmy w stanie wykonać kilka, a często nawet kilkanaście czynności związanych z przygotowaniem potrawy.

Na czym polega praca robota wielofunkcyjnego do gastronomii?

Większość producentów profesjonalnych urządzeń gastronomicznych, posiada w swojej ofercie robot wielofunkcyjny, który składa się z bazy, w skład której wchodzi silnik i napęd, oraz zestawu dodatkowych akcesoriów, pozwalających na rozbudowę urządzenia, dzięki której zwiększa się jego funkcjonalność. Przykładem takiego urządzenia może być szatkownica, która po zmianie przystawki zamienia się w wilka do mielenia mięsa. Do tej samej grupy urządzeń należą także blixery i cuttery (kutry). 

Na co zwracać uwagę przy wyborze urządzenia wielofunkcyjnego?

Przede wszystkim urządzenie robot wielofunkcyjny do gastronomii należy dobierać pod kątem głównego zastosowania. Nasi doradcy pozostają do Państwa dyspozycji służąc fachową poradą w kwestii dopasowania odpowiedniego urządzenia. Dzięki współpracy z największymi producentami tego typu urządzeń mamy możliwość zorganizowania pokazów przedsprzedażowych, dzięki którym będą mogli Państwo wyrobić sobie własną opinię. Szczególnie polecamy sprzęt takich marek jak Robot Coupe (Francja), Sammic (Hiszpania), Hallde (Szwecja).

Szeroki wybór profesjonalnych robotów wielofunkcyjnych w najlepszych cenach znajdą Państwo w sklepie internetowym i stacjonarnym GastroProfit.pl